Η ζωή μετά το Flash
Πολλοί το αγάπησαν στην αρχή και όταν λέμε αρχή εννοούμε τις πρώτες ημέρες του Web 2.0.
Πολλοί το αγάπησαν στην αρχή και όταν λέμε αρχή εννοούμε τις πρώτες ημέρες του Web 2.0. Περισσότεροι όμως ήταν αυτοί που μίσησαν το Flash της Adobe. Ναι, μπορεί να έκανες χάζι τις έξυπνες και τις όχι και τόσο έξυπνες διαφημίσεις που έδιναν χρώμα και κίνηση στις ψηφιακές σελίδες, αλλά από την άλλη είχες να αντιμετωπίσεις την… πείνα του Flash σε πόρους που “γονάτιζε” τον browser και κατ’ επέκταση τον υπολογιστή σου.
Για να μη συζητήσουμε για τα θέματα ασφαλείας, δεδομένου ότι ουκ ολίγες φορές είχαν βρεθεί κάτι τρύπες (να, με το συμπάθιο) στην τεχνολογία της Adobe.
Οπότε ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Η Google δεν δέχεται πλέον την εκτέλεση Flash εφαρμογών στον Chrome, η Amazon έδειξε “κόκκινη κάρτα” στις διαφημίσεις που βασίζονται στο Flash και για να μην πολυλογούμε όλοι οι μεγάλοι του διαδικτύου αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες να κάνουν την κηδεία της εν λόγω τεχνολογίας.
Τώρα, αυτό θα έχει και κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα αν θέλεις να διαφημιστείς είναι πιθανό να σπεύσεις στις λύσεις… κειμένου που προσφέρουν η Google και το Facebook. Φυσικά υπάρχει και η λύση της HMTL5 που “τρέχει” παντού χωρίς να απαιτούνται πολλές πολλές προσαρμογές.
Αλλά ο κόσμος προσαρμόζεται και το ίδιο συμβαίνει και για τα δημιουργικά τμήματα των διαφημιστικών εταιρειών. Αντίο Flash και σίγουρα δεν θα μας λείψεις.
Πηγή: Deasy