+30 2310 300844

Η ζωή μετά το Flash

Η ζωή μετά το Flash

Πολλοί το αγάπησαν στην αρχή και όταν λέμε αρχή εννοούμε τις πρώτες ημέρες του Web 2.0.

Πολλοί το αγάπησαν στην αρχή και όταν λέμε αρχή εννοούμε τις πρώτες ημέρες του Web 2.0. Περισσότεροι όμως ήταν αυτοί που μίσησαν το Flash της Adobe. Ναι, μπορεί να έκανες χάζι τις έξυπνες και τις όχι και τόσο έξυπνες διαφημίσεις που έδιναν χρώμα και κίνηση στις ψηφιακές σελίδες, αλλά από την άλλη είχες να αντιμετωπίσεις την… πείνα του Flash σε πόρους που «γονάτιζε» τον browser και κατ’ επέκταση τον υπολογιστή σου.

Για να μη συζητήσουμε για τα θέματα ασφαλείας, δεδομένου ότι ουκ ολίγες φορές είχαν βρεθεί κάτι τρύπες (να, με το συμπάθιο) στην τεχνολογία της Adobe.

Οπότε ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Η Google δεν δέχεται πλέον την εκτέλεση Flash εφαρμογών στον Chrome, η Amazon έδειξε «κόκκινη κάρτα» στις διαφημίσεις που βασίζονται στο Flash και για να μην πολυλογούμε όλοι οι μεγάλοι του διαδικτύου αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες να κάνουν την κηδεία της εν λόγω τεχνολογίας.

Τώρα, αυτό θα έχει και κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα αν θέλεις να διαφημιστείς είναι πιθανό να σπεύσεις στις λύσεις… κειμένου που προσφέρουν η Google και το Facebook. Φυσικά υπάρχει και η λύση της HMTL5 που «τρέχει» παντού χωρίς να απαιτούνται πολλές πολλές προσαρμογές.

Αλλά ο κόσμος προσαρμόζεται και το ίδιο συμβαίνει και για τα δημιουργικά τμήματα των διαφημιστικών εταιρειών. Αντίο Flash και σίγουρα δεν θα μας λείψεις.

 

 

Πηγή: Deasy

Related Post
Επτά τρικ για καλύτερη αναζήτηση στο Google

Μπορείτε επίσης, να βρείτε εφαρμογές οι οποίες δεν φανταζόσασταν πως υπήρχαν… Πρόκειται σίγουρα για την πλέον εξελιγμένη και ενημερωμένη μηχανή αναζήτησης, είναι η νούμερο ένα ιστοσελίδα στον κόσμο, σε αριθμό επισκεπτών και είναι μάλλον βέβαιο πως κάθε ένας από εμάς τη χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο για την εργασία ή τη διασκέδασή του.

Read more
Κανόνες λειτουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου

Αναφέρονται με σαφήνεια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του καταναλωτή και τον εμπόρου Το ηλεκτρονικό εμπόριο γνωρίζει σημαντική αύξηση στη Ελλάδα, καθώς σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές (που φτάνουν ακόμη και το 40% της αρχικής τιμής) απολαμβάνουν όσοι κάνουν τις αγορές τους από το διαδίκτυο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο γνωρίζει σημαντική αύξηση στη Ελλάδα, καθώς σημαντικές εκπτώσεις […]

Read more
5 εναλλακτικές υπηρεσίες των Dropbox, Google Drive and OneDrive

Τα Dropbox, Google Drive και OneDrive είναι οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες online αποθήκευσης δεδομένων. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες υπηρεσίες cloud που μπορούν να είναι αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις. Σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω: Τα Dropbox, Google Drive και OneDrive είναι οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες online αποθήκευσης δεδομένων. Οι clients τους υποστηρίζονται σε όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα, ενώ […]

Read more