fbpx
Τι είναι social bookmarking;

Τι είναι social bookmarking;

Μία πάρα πολύ σημαντική ενέργεια προώθησης για την ιστοσελίδα σας είναι το social bookmarking. Όταν επισκέπτεστε διάφορες ιστοσελίδες στο internet, είναι πολύ πιθανό να εντοπίσετε κάποιες ιστοσελίδες που να σας ενδιαφέρουν πιο πολύ από τις άλλες και να θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με άλλους.

Το πιο πιθανό, όταν σας αρέσει μία ιστοσελίδα , να κάνετε κοινοποίηση συνδέσμου μέσω facebook ή να στείλετε το link της ιστοσελίδας σας μέσω twitter στους φίλους σας.

Το social bookmarking είναι κάτι παραπάνω από αυτό . εργασία προώθησης ιστοσελίδας – social bookmarking Υπάρχουν κάποια sitesπου μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό και να αποθηκεύετε τις ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν με κάποια μικρή περιγραφή. Οι ιστοσελίδες που θα αποθηκεύετε στα sites αυτά μπορείτε να επιλέξετε να είναι δημόσια προσβάσιμες από όλους χωρίς να χρειάζεται ούτε καν να έχουν λογαριασμό στο αντίστοιχο site. H διαφορά με το facebook είναι ότι αυτές οι ιστοσελίδες (social bookmarking sites) έχουν ως πρωταρχικό σκοπό το να αποθηκεύουν οι χρήστες τα αγαπημένα τους links και να τα μοιράζονται είτε με όλους είτε με τους φίλους τους.

Αυτά τα sites είναι πάρα πολύ σημαντικά για το Google. Είναι ίσως πιο σημαντικό να δημοσιεύσετε links για την ιστοσελίδα σας σε αυτά ταsites παρά στο facebook ( όσο αφορά πάντα την επίδραση που έχει ένα backlink στις μηχανές αναζήτησης)

Ένα παράδειγμα τέτοιου site είναι το www.digg.com

Στην ιστοσελίδα αυτή αφού δημιουργήσετε λογαριασμό, μπορείτε να υποβάλλετε links για την ιστοσελίδα σας αλλά και για κάθε άρθρο ξεχωριστά με μία μικρή περιγραφή. Το κάθε link που θα υποβάλλετε μπορείτε να το εντάξετε και στην ανάλογη κατηγορία.

Παράλληλα, μπορείτε να δημιουργήσετε φίλους που έχουν ενδιαφέροντα που σχετίζονται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας. Για παράδειγμα αν η ιστοσελίδα που θέλετε να υποβάλλετε στο digg.com ανήκει στην κατηγορία business , τότε μπορείτε να κάνετε follow άτομα που δημοσιεύουν Links στην κατηγορία αυτή και παρακολουθούν τα links που υποβάλλονται στην κατηγορία αυτή.

Δηλαδή, υποβάλλοντας links για την ιστοσελίδα σας στα social bookmarking sites πετυχαίνετε τρία πάρα πολύ βασικά πράγματα:

1) Δημιουργείτε backlinks στα οποία το Google δίνει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό σημαίνει ότι σκαρφαλώνετε πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

2) Δημιουργείτε έναν “κυκλο” γνωριμιών από άτομα που πιθανόν να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας καθώς ανήκουν στις αντίστοιχες κατηγορίες.

3) Αυξάνεται η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας καθώς τα bookmarks που υποβάλλετε δημόσια, μπορεί να τα επισκευτεί ο οποιοσδήποτε παρακολουθεί το περιεχόμενο των bookmarking sites.

πηγη:ergasiaonline