fbpx
Τι είναι adwords;

Τι είναι adwords;

Adwords είναι μία υπηρεσία – ένα project της google που στόχο έχει την προώθηση ιστοσελίδων με διαφημίσεις επί πληρωμή.

Στο google Adwords μπορεί να γραφτεί κάποιος που θέλει να προωθήσει την ιστοσελίδα του και να δημιουργήσει διαφημιστικές καμπάνιες, είτε με κείμενο, είτε με εικόνα, είτε με βίντεο ή animation.

Μπορεί να θέσει τι ποσό θέλει να ξοδέψει, πόσο να πληρώνει για το κάθε κλικ, να θέσει διάφορα όρια σχετικά με τα χρήματα που θέλει να ξοδέψει και να παρακολουθεί τα πάντα.

Τέλος, μπορεί να θέσει τις λέξεις κλειδιά στις διαφημιστικές του καμπάνιες.

Με το που είναι έτοιμος και ενεργοποιήσει τις καμπάνιες του, το Adwords θα εμφανίζει τη διαφήμισή του σε άρθρα σχετικά με τις λέξεις κλειδιά που έθεσε, σε αναζητήσεις πάλι σχετικές, κλπ.

Έτσι, όταν ο κόσμος θα πατάει στη διαφημιστική του καμπάνια, θα μπαίνει στην ιστοσελίδα του διαφημιζομένου και ο διαφημιζόμενος θα χρεώνεται το ποσό που όρισε ότι θέλει να ξοδεύει για το κάθε κλικ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του google Adwords είναι ότι ο κόσμος είναι σχετικός με το αντικείμενο της ιστοσελίδας που διαφημίζεται, μιας και εμφανίζονται μόνο σχετικές διαφημίσεις με το περιεχόμενο που βλέπει ο επισκέπτης.

Για παράδειγμα αν κάποιος ψάχνει για ποδήλατα, θα του εμφανιστούν μόνο διαφημίσεις σχετικές με ποδήλατα, που οδηγούν σε αντίστοιχα sites διαφημιστών που έχουν σχέση με ποδήλατα.

Αυτό απλά σημαίνει ότι οι διαφημιζόμενοι είναι πιο πιθανόν να κάνουνε μία πώληση, μιας και έρχεται κόσμος που ενδιαφέρεται για ποδήλατα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Adwords εδώ.

Τέλος το δίκτυο που εμφανίζει τις διαφημίσεις, είναι το google adsense.