fbpx
Πως γράφουμε ένα άρθρο φιλικό για τις μηχανές αναζήτησης;

Πως γράφουμε ένα άρθρο φιλικό για τις μηχανές αναζήτησης;

Κατ’ αρχήν πριν γράψετε ένα άρθρο, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει ποια θα είναι η βασική λέξη κλειδί ή αλλιώς το βασικό σας keyword που θέλετε να κυριαρχεί στο άρθρο σας ώστε να “καταλάβουν” οι μηχανές αναζήτησης ότι το άρθρο σας είναι απόλυτα σχετικό με το keyword αυτό.

Κατ’ αρχήν πριν γράψετε ένα άρθρο, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει ποια θα είναι η βασική λέξη κλειδί ή αλλιώς το βασικό σας keyword που θέλετε να κυριαρχεί στο άρθρο σας ώστε να “καταλάβουν” οι μηχανές αναζήτησης ότι το άρθρο σας είναι απόλυτα σχετικό με το keyword αυτό.Κατά συνέπεια, όταν κάποιος κάνει αναζήτηση στο Google χρησιμοποιώντας το keyword αυτό, τότε αυξάνετε τις πιθανότητες να εμφανιστεί το δικό σας άρθρο σας στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς με τον τρόπο αυτό έρχονται επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας από τις μηχανές αναζήτησης, δηλαδή δωρεάν!

Οι βασικοί κανόνες που ακολουθούμε για να γράψουμε ένα άρθρο φιλικό στις μηχανές αναζήτησης είναι οι εξής:

To keyword να εμπεριέχεται:

  • Στον τίτλο του άρθρου
  • Στην πρώτη πρόταση του άρθρου
  • Τουλάχιστον μία φορά σε κάθε παράγραφο
  • Στην τελευταία πρόταση του άρθρου

Επίσης, προτείνεται να κάνουμε κάποιες μορφοποιήσεις στο keyword που μας ενδιαφέρει. Είτε να το κάνουμε bold είτε underline, είτε italics.

Τέλος, εφόσον γράφουμε το άρθρο μας με σκοπό να εμπεριέχεται στην ιστοσελίδα μας, τότε προτείνεται στο βασικό μας keyword να δημιουργούμε hyperlinks που οδηγούν σε άλλα μέρη της ιστοσελίδας μας.

Όταν γράφουμε άρθρο με σκοπό να το δημοσιεύσουμε σε article directory sites, με σκοπό να αποκτήσουμε επισκεψιμότητα από τα article directory sites, τότε φροντίζουμε στο βασικό μας keyword να δημιουργήσουμε hyperlink που να οδηγεί στην ιστοσελίδα μας. Αυτό είναι πάρα πολύ βασικό για τις μηχανές αναζήτησης, αφού θεωρείται ότι το keyword, από τη στιγμή που εμπεριέχει link που οδηγεί στην ιστοσελίδα σας, τότε περιγράφει καλύτερα το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας.