fbpx
Κοιτάζοντας λάθος το κινητό ή το tablet, ασκούμε πίεση 27 κιλών στον αυχένα!

Κοιτάζοντας λάθος το κινητό ή το tablet, ασκούμε πίεση 27 κιλών στον αυχένα!

Μία νέα έρευνα από τον Dr. Kenneth K. Hansraj, ειδικό χειρούργο για τη σπονδυλική στήλη, έρχεται να δώσει σημαντικά ευρήματα για την υγεία μας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον κοιτάζουμε τα κινητά τηλέφωνα και tablets μας.

Η στάση του κεφαλιού και του λαιμού μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πίεση η οποία ασκείται στον αυχένα μας. Πολλοί από εμάς σκύβουμε αρκετά για να δούμε τις οθόνες των κινητών συσκευών μας, μένοντας αρκετή ώρα στη στάση αυτή.

Σύμφωνα με τον Dr. Kenneth K. Hansraj, όταν το κεφάλι μας βρίσκεται σε γωνία 60 μοιρών σκύβοντας προς τα εμπρός, η πίεση η οποία ασκείται στον αυχένα μας είναι της τάξης των 27 κιλών! Όσο δηλαδή ζυγίζει περίπου ένα 8χρονο παιδί! Αν αναλογιστούμε και το βάρος του κεφαλιού, το οποίο περίπου ζυγίζει 4μιση με 5μιση κιλά, η πίεση είναι περίπου πενταπλάσια.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον αυχένα μας; Να κοιτάζουμε τις κινητές συσκευές μας στην ευθεία, χωρίς να σκύβουμε, με τα αυτιά μας να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους ώμους μας.

 

πγή : digitallife , by Θοδωρής Κόνσουλας